Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Справа Шеремета: слідчі заявляють, що свідки намагаються створити підозрюваним алібі, якого не існує

Слідчі у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета заявили, що мають докази того, що свідки намагаються створити підозрюваним у справі Павла Шеремета алібі, якого насправді не існує.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України, передає Громадське

Так, правоохоронці стверджують, що 13 грудня 2019 року у прямому ефірі одного з телеканалів, один зі знайомих підозрюваного Андрія Антоненка заявив про те, що в ніч перед вбивством той знаходився у нього в гостях за містом. 

«Пан Андрій був у мене за містом у Ворзелі, це 40 км від Києва ... О 9-й ранку він повіз мене у Київ. Ніяким чином він не міг опинитися там, де стався цей злочин ... Станом на 07:30 ранку він спав у мене за містом. У мене є сім свідків: чотири охоронця, мати, батько та я», — зацитували правоохоронці заяву одного зі свідків, яку він озвучив в ефірі одного з телеканалів.

Правоохоронці зазначили, що ці слова поширили ЗМІ та цим створили хибне алібі підозрюваному.

«Ця інформація була перевірена слідчо-оперативним шляхом і виявилася абсолютною неправдою, тож було прийнято рішення про розсекречення відео допиту цього громадянина», — йдеться в повідомленні. 

Слідчі зокрема перевірили трафік телефонів свідка та викликали його на допит. Там, у присутності адвоката, він визнав, що зробив заяву про алібі Антоненка помилково.

«Оскільки його неправдива заява про «алібі» Андрія Антоненка була зроблена не під час допиту, а заявлена в ЗМІ, то він не буде притягнутий до відповідальності за дачу завідомо неправдивих показань», — написали в МВС.

Також там переконують, що слідство має підтвердження й інших випадків спроб створити алібі, якого не існує, підозрюваним у справі Павла Шеремета. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ