Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Справу стосовно 8 учасників «газової схеми» скеровано до суду, - НАБУ

Обвинувальний акт стосовно 8 осіб, задіяних у так званій «газовій схемі Онищенка» 30 травня скеровано до Солом’янського райсуду м.Києва. Впродовж трьох останніх місяців зазначені особи та їхні адвокати ознайомлювалися з матеріалами слідства. Встановлений судом термін для цього сплив 25 травня. Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

Обвинуваченим інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191, ч.4 ст.28, ч.3 ст.209, ч.4 ст.28, ч.2 ст.205, ч.4 ст.28, ч.2 ст.364-1, ч.4 ст.28, ч.2 ст.366, ч.1 ст.388 Кримінального кодексу України.

Загалом слідством встановлено причетність до участі у «газовій схемі» 27 осіб. Під час досудового розслідування 9 із них визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості.

Ще 10 підозрюваних у кримінальному провадженні, у тому числі й організатор корупційної схеми – народний депутат Олександр Онищенко, перебувають в розшуку.

За інформацією, отриманою від ПАТ «Укргазвидобування», менш ніж за рік з моменту розірвання договорів про спільну діяльність із компаніями ТОВ «Фірма «ХАС», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр», підконтрольними Олександру Онищенку, доходи держкомпанії склали майже 1,314 млрд грн, що майже вдвічі більше за річне фінансування діяльності НАБУ. Тоді як майже трирічна співпраця цих структур із ПАТ «Укргазвидобування» забезпечила державній компанії лише 25,158 млн грн прибутку.

Розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті чого державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, детективи НАБУ розпочали 4 грудня 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ