Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СПУ підтримає свого лідера і подолає вето на закон про імперативний мандат?

«Офіційної позиції політичної партії щодо подолання вето Президента Віктора Ющенка на закон про імперативний мандат ще немає і прийнята вона буде 5 лютого на засіданні фракції СПУ», -- повідомив «Гал-info» народний депутат України, член СПУ Іван Боднарчук.
                         За його словами, потрібно спочатку детально розглянути пропозиції Президента щодо внесення змін у цей закон, оскільки «деякі з них заслуговують на увагу».
            «Що стосується моєї особистої позиції, то я буду голосувати за подолання президентського вето, оскільки це послідовна позиція, адже СПУ одноголосно голосувала за закон про імперативний мандат у парламенті. Розумієте, він потрібен для контролю депутатів місцевих рівнів. Якщо цей закон не буде діяти, нам не вдасться зберегти політичні партії. Депутати приходять у ради на місцях з метою виконання програми політичної сили, яку вони представляють. А хто тоді буде її виконувати, якщо депутати фракції порозбігаються? Тому для збереження усіх політичних партій він є потрібним. Проте хочу ще раз наголосити, що це моя приватна думка, а офіційна позиція партії буде визначеною 5 лютого», -- сказав Іван Боднарчук.
            Депутат також висловив переконання, що «СПУ не впреться головою в стіну з метою подолання вето». «Пропозиції, зокрема ті, які озвучив Борис Беспалий, заслуговують на увагу, проте їх потрібно розшифрувати, адже в них йде перелік зауважень глави держави і в кінці є слова «та інші». Їх потрібно або конкретизувати, або забрати з тексту документа взагалі, бо під «та інші» можна трактувати що завгодно. Тому ми розглянемо усі пропозиції Віктора Ющенка і приймемо остаточне рішення по цьому питанню. Хоча я думаю, що висловлена пропозиція Олександра Мороза буде підтриманою і СПУ все таки голосуватиме за подолання вето на закон про імперативний мандат», -- зазначив Іван Боднарчук.
            Нагадаємо, за інформацією на офіційному сайті СПУ, голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз не виключає, що фракція СПУ у Верховній Раді може проголосувати за подолання вето Президента України на Закон про імперативний мандат для депутатів місцевих рад та АРК. Про він заявив 31 січня під час засідання політвиконкому СПУ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ