Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США допоможе Україні у створенні нової патрульної поліції

Уряд США активно сприятиме у формуванні нової патрульної служби, яку планують створити у Києві замість Державтоінспекції.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт під час презентації координаційнного центру з підготовки працівників патрульної служби столиці, передає кореспондент Укрінформу.

"Я запевняю у всілякій підтримці урядом США даного проекту. У цьому напрямі ми співпрацюватимемо також з нашими європейськими партнерами", - сказав Пайєтт.

Посол зазначив, що для надання практичної допомоги українським колегам до Києва прибудуть досвідчені американські фахівці.

"США та ряд європейських країн, які проходили реформаторський процес, привезуть сюди своїх найкращих консультантів", - зазначив Пайєтт.

За його словами, найважливішими принципами, на яких створюватиметься нова патрульна поліції, будуть прозорість, підзвітність, верховенство права "і жодної корупції".

"Це ті цілі, до яких прагнуть українці", - додав посол.

Нагадаємо, 19 січня у Києві розпочалася реєстрація кандидатів на службу у патрульній поліції, яка має бути створена до літа поточного року на базі ДАІ.

У МВС заявили, що основним спонсором проекту виступає США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ