Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США розглядають передачу Україні зброї не лише для перемоги, а й для стримування рф

Сполучені Штати розглядають не тільки зброю, яку вони нададуть Україні на полі бою зараз, але й на те, що їм знадобиться для подальшого стримування рф, коли війна закінчиться.
Фото: AFP/Scanpix

Про це заявила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд, повідомляє CNN. 

«Ми розглядаємо не тільки те, що Україні знадобиться для цієї негайної боротьби, але ми також думаємо про — разом з українцями — українську армію майбутнього», — сказала Нуланд.

Дипломатка не відповіла, чи США зможуть надати реактивні літаки або армійські тактичні ракетні системи (ATACMS) українській армії найближчим часом.

Однак Нуланд припустила, що таке озброєння може бути надана для стримування агресора.

«Якщо ми думаємо про армію, щоб мати можливість стримати росію від повторної агресії, Україна повинна мати складну стійку ППО. Їм знадобиться набагато сильніша оборона кордонів  і можливість гарантувати, що Росія не зможе вторгнутися знову. Їм знадобляться кращі радари та раннє попередження», – підкреслила Нуланд.

Також вона наголосила, що поки путін чи хтось, хто наслідуватиме його політику, лишатиметься при владі, Україна не може бути впевненою у дійсному закінченні війни.

«Ми ніколи не повинні вірити, поки при владі Володимир Путін або хтось подібний до нього, що це справді закінчилося», — сказала вона. «Тож навіть якщо буде справедливий мир, має бути довгостроковий план і будівництво української армії майбутнього, щоб вони могли стримувати будь-які майбутні апетити Путіна».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ