Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стала відома вартість відновлення брами на Личаківському кладовищі

Фото: пресслужба ЛМР
Фото: пресслужба ЛМР
Фото: пресслужба ЛМР
Фото: пресслужба ЛМР
1/2
Вартість відновлення брами на Личаківському кладовищі, яка була пошкоджена внаслідок ДТП, попередньо обійдеться у 710 тис. грн.

Про це пресслужбі ЛМР розповіла в.о.начальника управління охорони історичного середовища ЛМР Маріанна Мороз. 

Нагадаємо, в ніч на неділю, 15 січня, 27-річний нетверезий водій влетів у одну з головних брам Личаківського цвинтаря – з боку вул. Шімзерів. Унаслідок наїзду конструкція змістилася та вкрилася тріщинами.

«Удар був такої сили, що зрушив усі кам’яні блоки. Тож для проведення ремонтно-реставраційних робіт майже 2/3 брами доведеться демонтувати до основи, тріснуті блоки  - замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи.

Сподіваємося, що водій, який пошкодив браму, оплатить усі ремонтні роботи. Дирекція ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» передала правоохоронцям відповідні матеріали з камер відеоспостереження. Також поліцейським нададуть і попередній кошторис на виконання робіт», – зазначила Маріанна Мороз.

До слова, браму з боку вул. Шімзерів  збудували у 1901 р. в неоготичному стилі з пісковика. На брамі розміщений медальйон із зображенням Матері Божої, авторства Еміля Шредля. Востаннє ремонтно-реставраційні роботи цієї брами виконували у 2015 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ