Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Спорт

Стало відомо, коли МОК розгляне допуск росіян на Олімпіаду

Суперечливе питання доручили комісії атлетів МОК
фото з сайту Дім

Міжнародний олімпійський комітет запланував проведення Міжнародного форуму спортсменів у швейцарській Лозанні. У порядку денному з'явиться питання щодо допуску білоруських і російських атлетів до інтернаціональних турнірів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

МОК зібрався розглянути чергові рекомендації щодо участі спортсменів із РФ і Білорусі в міжнародних змаганнях. Форум спортсменів відбудеться 1-2 жовтня.

Суперечливе питання доручили комісії атлетів МОК. Її члени спробують оновити рекомендації міжнародним спортивним федераціям щодо допуску білоруських і російських атлетів. Обговорення заплановане на другу половину першого дня форуму.

Раніше МОК запланував внести зміни до Олімпійської хартії. Виконком організації планує доповнити олімпійські принципи низкою правок, зокрема щодо обов'язкового доступу до занять спортом "без будь-якої дискримінації щодо міжнародно визнаних прав людини в рамках олімпійського руху". Їх можуть використати для виправдання допуску росіян на Олімпійські ігри навіть в умовах агресії проти України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ