Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стало відомо, що Іран навмисне приховував причину катастрофи літака МАУ

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що влада країни з самого початку знала причину катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" під Тегераном у січні 2020 року.
Фото: Офіс Президента України

Про це пише The New York Times.

Повідомляється, що в розпорядженні NYT опинився запис розмови Заріфа з іранським журналістом Саїдом Лейлазом. На записі міністр кілька разів говорить про те, що озвучена ним інформація не для публікації.

Зокрема, на плівках Заріф стверджує, що його роль як члена уряду Ірану є доволі умовною, оскільки позиція МЗС і заяви залежать суто від верховного лідера і Корпусу вартових ісламської революції (КВІР).

У контексті катастрофи МАУ він заявив, що КВІР відразу знав про те, що літак збили двома ракетами класу "земля-повітря", хоча визнав це тільки через три дні. За словами Заріфа, він був присутній на засіданні Радбезу Ірану і заявив, що світ вимагає пояснення катастрофи.

Заріф зазначив, що військове керівництво зажадало від нього опублікувати твіт про те, що інформація про атаку ракетами нібито не відповідає дійсності. Він згадав, що просив сказати йому правду про те, чи правда іранська ракета влучила в український літак.

"Бог мій свідок, вони відреагували на мене так, як ніби я заперечував існування Бога", - додав міністр.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран-Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ