Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Стало відомо, скільки коштуватиме новорічна ялинка

Державні лісогосподарські підприємства розпочинають реалізацію новорічних ялинок, які заготовляються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України.

Ціна на ялинки у державних лісгоспах становить 60-70 гривень за погонний метр. 

«На площі близько 5 тис. га створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де зростає 15 млн шт. хвойних дерев різних порід та віку. Щороку в грудні передбачається проведення рубок догляду за лісом в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (відсортувати) близько 1 млн. шт. новорічних ялинок», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що цього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано реалізувати близько 500 тис. шт. новорічних ялинок. Вирощені дерева, заплановані для реалізації, заготовлюються під замовлення покупців.

Лісгоспи також організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів.

Новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами, які неможливо використати повторно: самоклейними етикетками та пластмасовими бирками-стяжками. Вони міститимуть індивідуальний номер та штрих код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. 

Покупців зможуть перевірити легальність походження новорічної красуні через додаток для Android yalynka.info (можна безкоштовно встановити з Google Play Market). Достатньо вести цифровий номер із маркування. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ