Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стало відомо, як просуваються роботи із реконструкції площі Галицької у Львові

Як повідомили у департаменті містобудування, раніше, до снігопадів, 70% площі Галицької замостити гранітною плиткою та бруківкою. Натомість наразі триває виготовлення вуличних меблів.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

"Поки погода не дає проводити роботи надворі, тривають інші. Зокрема, виготовлення вуличних меблів. Замовлено близько 20 вуличних стільців та інших меблів – і вже до кінця цього року все замовлення має бути готове. До речі, їх робить та сама фірма, яка виготовляла вуличні меблі для оновленої площі Коліївщини", - зазначила проєктантка реконструкції громадського простору на площі Галицькій Ольгу Криворучко.

Наразі виконали такі роботи:

  • сформували місце для клумб, яких буде кілька і у різній геометричній формі;
  • вилили чашу у бетоні для фонтану;
  • підвели комунікації.

Також уже замовили макет костелу Воздвиження Чесного Хреста. Саме його мури знайшли під час реконструкції площі. Тепер вони будуть проілюстровані на спеціальному макеті. Про археологічні знахідки у цьому місці розповідатимуть і спеціальні інформаційні таблички, які будуть вимощені у бруківці.

У департаменті містобудування додають, що подальші роботи із реконструкції площі залежатимуть від погодних умов. Вже із настанням теплої пори року тут планують під'єднати фонтан та висадити рослини.

Нагадаємо, що реконструкцію площі відновили восени. Роботи затрималися спершу через археологічні знахідки, а згодом через кіоски, які заважили благоустрою оновленої площі і які вилучили із Перспективної схеми міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ