Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стало відомо, як цьогоріч відбуватиметься ЗНО

Незважаючи на епідемію коронавірусу та запроваджені у зв'язку з нею карантинні обмеження, цього року зовнішнє незалежне тестування для випускників має відбутися в заплановий термін.

Про це інформує РБК-Україна.

Щоправда, як і минулого року, школярів звільнили від обов'язкового проходження державної підсумкової атестації, зокрема й від ЗНО.

Тестування необхідне тільки тим, хто має намір цього року вступати до вишів.

Перше тестування відбудеться за декілька тижнів. В. о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко наголошує, що усі учасники ЗНО зобов'язані дотримуватися протиепідемічних заходів, бути в масках, мати при собі і користуватися антисептиками. На вході до пунктів тестування будуть вимірювати температуру, а приміщення будуть провітрюватися і дезінфікуватися.

"Під час тестування в аудиторіях перебуватиме максимум по 15 учасників і по два інструктори, як того вимагають правила. Так, між учасниками в аудиторії обов'язково буде дотримано принципу соціального дистанціювання, яке також буде забезпечено біля входу до приміщень пунктів тестування", - розповів виданню керівник УЦОЯО.

Щоби вберегти педагогів, які працюють під час ЗНО, Міністерство охорони здоров'я запропонувало їм добровільно провакцинуватися до початку тестів. Якщо людина відмовиться, їй не заборонять брати участь у проведенні ЗНО.

Нагадаємо, 28 квітня набув чинності закон, яким випускників звільнили від обов'язкового проходження Державної підсумкової атестації, але вони можуть пройти ДПА за своїм бажанням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ