Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стало відомо, як виглядатиме шкільне та дошкільне навчання у Львові з вересня

Навчання у школах Львівської громади планують розпочати 1 вересня, як це передбачає постанова Кабміну. Також із вересня садочки мають повернутись до звичного режиму роботи із врахуванням усіх заходів безпеки дітей.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

У новому навчальному році планують розпочати освітній процес в очній формі. 

З міркувань безпеки, зокрема з урахуванням можливості повітряних тривог, закладам освіти рекомендовано поєднання очної та дистанційної форми навчання. У закладі освіти може перебувати така кількість дітей та вчителів, яка може, в разі потреби, перейти в укриття. 

Попередньо заплановано такий формат:

  • 1-5 класи - очна форма навчання;
  • 6-10 класи - очна форма навчання, можливий 1 день на тиждень дистанційно;
  • 11 класи - можливе поєднання очної та дистанційної форми навчання, залежно від семестру.

Однак остаточне рішення щодо форми навчання у своєму закладі приймає директор школи.

Водночас, як повідомили в управлінні освіти, зараз відбувається процес зарахування дітей до закладів дошкільної освіти.  У місті максимально контролюють усі укриття в дитячих садочках. 

"Упродовж квітня-червня ми проаналізували стан укриттів у закладах дошкілля. Більшість - готові. В кількох садках ще ведуться роботи щодо влаштування вентиляції, санвузлів, аварійних виходів, заливання стяжки на підлозі", - повідомили в міському управлінні освіти. 

Також напрацьовано алгоритм, як відбуватиметься евакуація дітей під час повітряних тривог. Так, у разі тривоги, до евакуації дітей залучатимуть  усіх працівників закладу дошкільної освіти. Тобто весь персонал допомагатиме вихователям евакуйовувати дітей в безпечне місце. 

В управлінні освіти наголошують, що місто вже має досвід роботи садочків в умовах воєнного стану, адже станом на зараз у Львівській міській територіальній громаді в режимі чергових груп працює 115 закладів дошкільної освіти. Набір у групи здійснюється із розрахунку 1 дорослий на двоє дітей раннього віку і 1 дорослий на 3 дітей дошкільного віку. Працює 503 групи, які відвідує 6211 дітей, батьки яких працюють.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ