Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стало відомо, які дороги будуть ремонтувати на Львівщині в 2024 році

​Служба відновлення та розвитку інфраструктури до кінця року відремонтує мости у с. Малехів та у м. Великі Мости

Комісія з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу сьогодні, 16 жовтня, заслухала інформацію щодо розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху у Львівській області й будівництво Північної об‘їзної дороги міста Львова.

Як повідомив за підсумками засідання заступник голови комісії Тарас Подвірний, на сьогодні 34 об'єкти, серед яких мости та шляхопроводи, перебувають у ремонті. 

«Завершення двох капітальних ремонтів планується до кінця 2023 року: міст на виїзді зі Львова у с. Малехів до 30 листопада та міст у м. Великі Мости до 31 грудня. Це задекларувала Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області.

Наступного року за кошти ЄБРР заплановано відремонтувати дві стратегічні дороги до міжнародних пунктів пропуску: Львів – Шегині та Львів – Рава-Руська», - розповів Тарас Подвірний.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області поінформувала, що через повномасштабну війну фінансовий ресурс державного бюджету на ремонт автомобільних доріг обмежений, тому в бюджеті на 2023 рік не передбачені кошти  на будівництво Північної об’їзної дороги  міста Львова.

Комісія також розглянула інформацію про виконання рішення http://surl.li/mfimv Львівської обласної ради щодо скерування з 1 жовтня 2023 року – 75% доходів обласного бюджету, отриманих від ПДФО військовослужбовців, на обласну програму «Безпечна Львівщина».

«Ми ретельно аналізуємо ці дані, оскільки вони відображають фінансовий стан нашої області та виконання важливих проєктів. А це потенційно 350 – 370 млн грн у IV кварталі для нашої програми «Безпечна Львівщина» для допомоги військовим частинам та формуванням Львівської області», - наголосив Тарас Подвірний.

Члени комісії також підтримали звернення АТ «Українська залізниця» щодо передбачення в обласному бюджеті на 2024 рік компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян приміським залізничним транспортом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ