Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стало відомо, якою буде головна ялинка Львова та коли її запалять

Наступного тижня у Львові встановлюватимуть головну ялинку міста. Урочисте запалення ялинки, традиційно, відбуватиметься напередодні Дня святого Миколая. Цьогоріч це відбудеться 17 грудня.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Цьогорічну ялинку громаді Львова дарує Василь Іванович Козленко, мешканець с. Оброшине Львівської області. Її висота – 17 метрів. Попередньо привезення та встановлення дерева на площі перед Львівським театром опери і балету заплановане 13 грудня.

Офіційне відкриття міської ялинки відбудеться 17 грудня.

Окрім того, у цьому році розроблено нову концепцію оформлення міста до зимових свят із використанням традиційної прикраси – різдвяного «павука» та окремих його елементів – ромбів. Над новою концепцією працювали художники Роман Зілінко та Ольга Кравченко. Ромб віддавна символізував у традиційних українських орнаментах життя та рід, тому композиційно він буде присутній у орнаментах ялинки, ілюмінаціях вулиць, фотозонах тощо. Додамо, що управління культури міста рекомендує використовувати цей орнамент для участі у цьогорічному конкурсі на найкраще різдвяно-новорічне оформлення вітрин, брам, вікон та балконів Львівської МТГ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ