Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Стартувало обговорення законопроєкту щодо вдосконалення сфери адмінпослуг

Як повідомили 25 травня у прес-службі ВРУ, стартувало публічне обговорення законопроєкту щодо вдосконалення сфери адмінпослуг.

За його результатами будуть підготовлені та опубліковані можливі правки до розгляду законопроєкту №2679 у другому читанні.

Захід організувала Програма «U-LEAD з Європою». До онлайн-обговорення долучилися понад 100 учасників з України, представники міністерств, об’єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування та експерти з питань адміністративних послуг.

Законопроєкт стосується кожної громади та має забезпечити надання якісних адміністративних послуг для громадян. 13 травня був внесений до порядку денного та отримав підтримку у 261 голос народних депутатів України.

Як інформує Комітет із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, для опрацювання документа створять робочу групу. До неї ввійдуть члени профільного підкомітету, Апарату Верховної Ради України, Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, провідних асоціацій органів місцевого самоврядування, Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг, неурядових та міжнародних організацій, науковці та експерти.

Основні новели законопроєкту:

  • трансформація Центрів надання адміністративних послуг райдержадміністрацій (далі — ЦНАП) у ЦНАПи органів місцевого самоврядування. Усього це 794 ЦНАПів, які будуть трансформовані в 952 нових точки доступу в органах місцевого самоврядування;
  • інтегрувати в ЦНАП усі адміністративні послуги, що надаються органом, який його утворив, а також адміністративні послуги, які надаються територіальними органами центральних органів виконавчої влади.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ