Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Старий графік руху трамваїв у Львові відновлять, але аж у березні

Звичний графік руху міських трамваїв та тролейбусів відновлять наприкінці березня. Про це сьогодні під час прес-конференції сказав директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Федоренко. „Це можна буде зробити і швидше, але за умови вчасних і повних надходжень коштів з держбюджету. Зміна графіку руху електротранспорту – крок, на який ми були змушені піти. З березня у нас закінчиться опалювальний сезон і ми зможемо кошти, які витрачаємо на оплату за тепло, вкладати в розширений графік”, - сказав він. За його словами, після 21 години пасажиропотік значно зменшується. „Замість 100 осіб, яких вміщує електротранспорт, в вагонах є 5-10, а це дуже неефективно”, - прокоментував Андрій Федоренко.
Найбільше занепокоєні у „Львівелектротрансі” невчасною виплатою державних субвенцій. Так із 29,58 млн. гривень запланованої річної субвенції на 2009 рік 3,125 млн. - борг за 2008 рік. При цьому вже за січень цього року при планових середньомісячних надходженнях у розмірі 2,15 млн. гривень фактично надійшло 590 тисяч. Як результат, на підприємстві складна ситуація з виплатою заробітної плати працівникам, які не отримали грошей ще за грудень 2008 року. „Податки у розмірі 1,5 млн гривень ми вже сплатили, залишився борг перед працівниками підприємства - 2,2 млн гривень”, - сказав Андрій Федоренко.
Також варто зазначити, що міський електротранспорт перевозить безкоштовно понад 19 пільгових категорій пасажирів, за перевезення яких відшкодовуються кошти із бюджетів різного рівня, та 21 категорію громадян, за перевезення яких кошти взагалі не відшкодовуються.
Нагадаємо, що з 12 січня графік руху міського електротранспорту було обмежено до 22:00 години, замість звичної 23.00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ