Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Стаття Путіна про Україну – це своєрідний "Майн кампф", - Порошенко

Стаття Владіміра Путіна про Україну – це своєрідний "Майн кампф" російського президента. Про це на своєму Фейсбуці написав п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Путін написав статтю української мовою. Весь світ про це говорить, я впевнений, що 99% українців її не читали. Чому? А тому що вони живуть з твердим переконанням: Путін не впливає і немає впливати на інтелектуальний, культурний, мовний та інший простір України. Це певне досягнення.

Але тут я вам пораджу: обов’язково прочитайте цю статтю, бо вона не про внутрішню політику України, а про зовнішню політику Росії. Ця стаття — це своєрідний «Майн кампф» російського президента.

Що Путін каже росіянам? Він готує росіян до можливої агресії проти всієї України. Це абсолютно червоною стрічкою проходить через всю статтю. Що він говорить українцям? Не хвилюйтеся. Я за те, щоб визнати територіальну цілісність України, ми не збираємося її порушувати. Що це означає для українців? Йому не потрібна Донецька чи Луганська область. Територіальна цілісність йому потрібна для того, щоб зберегти «федеральний округ Україна» у складі російської імперії.

Також я б провів паралель з виступом Путіна на Мюнхенській конференції з безпеки у 2007 поці. Він там теж наголосив про зміну зовнішньої політики, безпекової зовнішньої політики Росії. Що трапилося після цього? Агресія проти Грузії. На відміну від України, яка зупинила його на кордоні і звільнила 2/3 окупованого Донбасу, Путін дійшов до Тбілісі. Путінські літаки бомбили Поті. Він захопив і закріпив Абхазію і Осетію.

Ця стаття означає, що Україна в небезпеці. Ми маємо відновити міжнародну солідарність на підтримку цілісності України, яку ми з вами побудували в 14-му році. Яка зараз зазнає ерозії у зв’язку з дивною поведінкою Зеленського.

Наші партнери кажуть: ми з Україною пліч-о-пліч будемо боронити. А Зеленський каже: не треба, я сам поїду, сам зустрінуся. Хоч в Женеві, Хоч в Єрусалимі, хоч в Стамбулі. Подивіться, який жахливий так званий миротворчий спам. То вони продукують Женевський формат, то Вашингтонський, то інші зустрічі.

Дуже жахливо, коли внаслідок таких некомпетентних дій саму Україну можуть почати сприймати несерйозно. Наше з вами завдання цього не допустити. Я, наша команда, наші партнери і всі патріоти України будуть робити все можливе для того, щоб захистити інтереси України!", - написав Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ