Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стати працівниками НАБУ намагалися 20,5 тисяч осіб

Стати працівниками НАБУ намагалися 20,5 тисяч осіб, - прес-служба НАБУ.

Національне антикорупційне бюро – перший правоохоронний орган, створений із нуля в незалежній Україні. У максимально стислі строки – за 8 місяців – Бюро сформувалося та розпочало розслідування топ-корупції.

Усі призначення на посади в НАБУ, крім заступників Директора, відбуваються на конкурсній основі. Упродовж двох років відбулося 465 конкурсних відборів, участь у яких взяли понад 20,5 тис. претендентів.

За результатами конкурсів співробітниками НАБУ стали 560 осіб. 38 із них мають вчені звання: 27 кандидатів юридичних наук, 6 – економічних, 2 – технічних, по одному – політичних, медичних наук та наук із фізичного виховання і спорту. 63 працівники Бюро є учасниками бойових дій. Наймолодшому працівнику 23 роки, найстаршому – 62.

Ключовою в НАБУ є посада детектива, яка поєднує функції оперативного працівника та слідчого. На сьогодні у підрозділах Бюро працюють 158 детективів, серед яких – 14 жінок. 27 детективів НАБУ раніше не працювали у правоохоронних органах або на державній службі.

Вперше в історії держави детективи НАБУ взялися за розслідування кримінальних проваджень за новими для кримінального законодавства статтями – ст. 344 ККУ «Втручання у діяльність державного діяча» (щодо факту здійснення незаконного впливу А.Пасішника на колишнього Міністра економічного розвитку і торгівлі України А.Абромавичуса), ст.368-2 ККУ «Незаконне збагачення» (щодо незаконного збагачення військового прокурора сил АТО К. Кулика).

У структурі Антикорупційного бюро також функціонує Управління аналітики та обробки інформації. Цьому підрозділу немає аналогів серед правоохоронних органів України. Аналітики, як і детективи, мають доступ та використовують у роботі понад 100 основних державних реєстрів та баз даних.

Детективи та аналітики застосовують інноваційні технології та переймають передовий досвід правоохоронців із усього світу.

Унікальним для українських правоохоронних органів є ще один підрозділ НАБУ – Управління внутрішнього контролю, завдання якого полягає у попередженні, виявленні та розслідуванні правопорушень у діяльності працівників Бюро. Детективи внутрішнього контролю слідкують за дотриманням правил етичної поведінки, конфлікту інтересів, декларування майна працівниками Бюро, здійснюють перевірки на доброчесність, моніторинг способу життя, службові розслідування.

У діяльність Бюро глибоко інтегроване суспільство. Щороку шляхом інтернет-голосування до складу Ради громадського контролю обираються 15 представників громадських об’єднань антикорупційного спрямування.

Від моменту створення Бюро має безпрецедентну підтримку з боку громадянського суспільства та міжнародних партнерів. Завдяки міжнародній співпраці співробітники Бюро мають змогу переймати кращий світовий досвід у розслідуванні корупційних злочинів.

Нагадуємо, 16 квітня 2017 року Національне антикорупційне бюро відзначило свою другу річницю. Два роки тому, — а саме 16 квітня 2015 року — Президент України підписав два Укази – про утворення Національного антикорупційного бюро та про призначення Артема Ситника його Директором. З цього моменту розпочалось створення нового правоохоронного органу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ