Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Степанов: деякі громадяни легковажно вирішили, що вірусу більше не існує

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив під час брифінгу 11 червня, - інформує прес-служба МОЗ.

Сьогодні країна встановила новий антирекорд. За добу зафіксовано 689 нових випадків захворювання на COVID-19, 21 людина померла, серед них і один медик. Такої кількості захворювань у нас не було навіть на піку епідемії у квітні. Крім цього, ми спостерігаємо збільшення кількості випадків захворювання вже протягом тижня.

Однак, незважаючи на ці показники і погіршення епідеміологічної ситуації, деякі громадяни легковажно вирішили, що вірусу більше не існує, та вийшли з карантину. Якщо ми вийдемо на вулицю, то побачимо, скільки людей вже пересуваються містами, не дотримуючись жодної соціальної дистанції чи маскового режиму.

Сьогоднішні цифри – 689 нових хворих та 21 летальний випадок – мають усіх привести до тями та нагадати, що розслаблятися зарано. Епідемія в країні триває і продовжує забирати життя українців. Відчуття безпеки, яке в багатьох з'явилося після пом'якшення карантину, є уявним і не повинно стати приводом для легковажності. Адже вірус нікуди не подівся, він продовжує вбивати людей.

Я ще раз нагадую, що пом'якшення карантину було запроваджено з урахуванням тих заходів безпеки, про які ми говоримо щодня. Це дотримання маскового режиму, часта дезінфекція рук та звернення до лікаря при перших симптомах захворювання.

Все, що ми пропонуємо, ми пропонуємо не для себе. Ми рекомендуємо це для всіх українців. Ми знаємо, що в разі дотримання цих рекомендацій кількість випадків буде знижуватися. А якщо ми не дотримуємося правил, то бачимо такі цифри, як зараз.

Я нагадую, що кожен українець також несе особисту відповідальність за своє здоров'я, а тому рекомендую не наражатися на небезпеку і не ставити під загрозу своє життя й життя своїх близьких.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ