Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Стіну» облаштують і на межі з Кримом та Придністров'ям

Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко позитивно оцінив проект інженерно-технічного облаштування «Стіна», який здійснюється на українсько-російському кордоні.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Облаштування інженерно-технічної ділянки українсько-російського кордону проходить згідно з затвердженим планом. Усі 400 мільйонів гривень, виділених на цей проект в цьому році, практично освоєні. Минулого тижня я особисто перевіряв хід облаштування кордону на Харківщині і оцінюю динаміку робіт позитивно»,- сказав Назаренко.

Він нагадав, що цьогоріч роботи за проектом «Стіна» проводяться в Чернігівській та Харківській областях, де вже облаштовано 32 спостережні вежі, 230 км протитанкових ровів, 115 км рокадних доріг та 72 км металевого паркану. На цих ділянках кордону монтується телевізійне обладнання, відеокамери та сенсорні пристрої.

Голова ДПСУ наголосив, що для перекриття загрозливих напрямків кордону придбано 4 бойові мобільні модулі типу «Тритон». Зазначені машини - це надскладна технічна система, яка одночасно здійснює спостереження візуальне, тепловізійне, радіолокаційне. «Тритон» також має «засоби ураження цілей - від кулемета до протитанкових».

Загалом, за словами Назаренка, планується закупити 62 такі автомобілі.

Назаренко наголосив, що проект «Стіна» має форму інтелектуального кордону, він розрахований на три роки і уряд на цей проект передбачив виділення 4 млрд гривень.

Наступного року роботи за проектом мають продовжитися на ділянках кордону у Луганській та Сумській областях. Також планується розпочати роботи і на ділянці адмінмежі з Автономною Республікою Крим та частково на кордоні з Придністров'ям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ