Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра у Львові освятять Стіну пам'яті та скорботи за жертвами комуністичного терору серед мирного населення

Львів’ян запрошують на чин освячення стіни пам’яті жертв комуністичного терору мирного населення Західної України в період 1939-1941 років. Чин освячення відбудеться 17 вересня (в річницю окупації Львова радянськими військами) о 12:00 за адресою: вул. Замарстинівська, 9.
пресслужба - ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Працівниками громадської організації «Меморіал» зібрано інформацію про вбитих і закатованих мирних жителів Львівщини (в основному інтелігенції) комуністичною владою СРСР у час 1939-1941 років. За два роки в тюрмах на Заході України було знищено півмільйона осіб, вивезено в Сибір один мільйон сімсот тисяч осіб, а в тюрмах Львівської області за 6 днів червня 1941 року перед наступом бувших союзників комуністичної СРСР - німецьких нацистів, розстріляно 7348 в'язнів.

Зусиллями ГО «Меморіал» організовано  будову єдиної в Україні Стіни пам'яті та скорботи на приміщенні колишньої Замарстинівської тюрми (м. Львів, вул. Замарстинівська 9), де на граніті виписано прізвища замордованих в'язнів в тюрмах Львівської області.

Чин освячення заплановано за участі священників різних конфесій, представників влади, депутатів усіх рівнів, громадських організацій Львівщини, хорової капели «Дударик» та хору «Гомін».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ