Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стоматологи-волонтери безкоштовно лікуватимуть колишніх заручників бойовиків

Асоціація стоматологів України вирішила допомогти визволеним з ОРДЛО заручникам, які після перебування у полоні мають проблеми з зубами, - Укрінформ.

Про це сказала керівник офісу уповноваженого Президента з питань реабілітації учасників АТО Наталія Зарецька.

"Асоціація стоматологів України - це організація, яка взяла на себе все стоматологічне забезпечення заручників. Дуже важливим є, коли державні органи, волонтерська спільнота та професійна співпрацюють", - сказала вона.

У свою чергу віце-президент Асоціації стоматологів України Віктор Пономаренко наголосив, що 100% визволених із полону потребують стоматологічної допомоги. 

За його словами, були обстежені всі, хто перебував на лікуванні у Феофанії та Центральному військовому госпіталі. У Феофанії вже прооперовано двох колишніх бранців, встановлено близько 10 імплантів, зроблено кісткову пластику. "Всі охоплені лікуванням, яке буде відбуватись поетапно", - запевнив віце-президент Асоціації стоматологів України. 

Він повідомив, що за дорученням міністра оборони всім військовим буде проведена повна реабілітація - звичайне протезування, протезування на імплантах. У цьому контексті він зазначив, що Національна спілка стоматологів і президент Асоціації імплантологів погодились безкоштовно надати необхідні матеріали. 

"Тобто, роботу зроблять лікарі Головного клінічного госпіталю, лікарі-волонтери, а матеріальні затрати візьмуть на себе зазначені спілки. Крім того, всі зможуть продовжити своє лікування у місцях свого перебування, ця послуга також буде профінансована", - сказав Пономаренко.

Як повідомлялося, 27 грудня 2017 року з окупованої території Донбасу повернулися 73 українці. Наразі в медичних закладах Києва перебувають 46 із них.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ