Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Історія Савченко шкодить Путіну, як Януковичу завдало шкоди непомилування Тимошенко, - Ганна Герман

Історія з українською льотчицею Надією Савченко шкодить президентові РФ Володимиру Путіну, як свого часу президентові України Віктору Януковичу завдало шкоди непомилування лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловила народний депутат VII скликання Ганна Герман.

"Якщо б я могла радити Путіну, я б порадила йому помилувати цю жінку, незважаючи на те, що доведе або не доведе суд. Бо щоб не довів суд, Савченко в очах українського народу вже залишилася символом жертви, і її ім'я, незважаючи на те, буде вона засуджена чи ні, буде асоціюватися у свідомості українців як ім'я героїні. Тому милосердя Путіна тут дало б йому більше сили, ніж озлоблення системи і засудження системи", - зазначила вона.

На думку Герман, свого часу президент України Віктор Янукович, не помилувавши лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко, завдав шкоди своїй репутації. "Я вважаю, що коли президент Янукович не помилував Тимошенко, він тим самим завдав собі колосально репутаційної шкоди, і це було першим кроком до того, що сталося потім. Так і зараз: історія Савченко дуже шкодить репутації Путіна", - підсумувала вона.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Савченко під час військових дій на Донбасі в червні 2014 р., дізнавшись про координати розташування групи російських журналістів та інших цивільних осіб під Луганськом, передала їх українським військовикам. І нібито саме за цими координатами було здійснено артилерійський обстріл, внаслідок якого загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Після цього, стверджують російські слідчі, Савченко перейшла без документів російсько-український кордон і була затримана. Згідно з висунутими звинуваченнями, льотчиці загрожує до 25 років в'язниці.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ