Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стрияни вшанували 106-річницю від дня народження Степана Бандери

1 січня вже традиційно у м. Стрию патріотичні містяни збираються біля пам’ятника Степану Бандері, щоб вшанувати Провідника ОУН. Цьогоріч віче приурочили 106-річниці від Дня його народження. Про це повідомили у Благодійному фонді Олега Канівця «Добре серце».

Священнослужителі церкви Успіння Пресвятої Богородиці відслужили панахиду за Героєм України – Степаном Бандерою. У промові наголосили про те, що Степан Бандера був глибоко віруючою людиною і великим патріотом України. Його світогляд формувався під впливом батька-священика о. Андрія. Викликає обурення те, що ведеться робота з дискредитації імені Провідника. Зокрема, згадали недавню прем’єру фільму з перекрученими фактами, який позиціонувався, як дослідження невідомих сторінок життя Степана Бандери.

Слово також мали голова Стрийської станиці Братства ОУН-УПА Степан Мартинів, голова Стрийської районної організації КУН Микола Магас, представник ВО «Свобода» Мар'ян Берездецький, депутат Стрийської районної ради I скликання Степан Панейко, керівник місцевої організації «Правий Сектор» Михайло Алєксєєв та інші. Усі оратори висловили сподівання, що війна невдовзі закінчиться перемогою і країна розпочне нове життя. Та кожен з нас має вносити свою лепту в цю перемогу.

До підніжжя пам’ятника Степану Бандері було покладено вінки - від керівників влади, Благодійного фонду Олега Канівця «Добре серце» та Стрийської Спілки політв’язнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ