Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Студенти Львова готові страйкувати, якщо у Бандери та Шухевича заберуть «Героїв України»

Сьогодні, 30 березня, у Львові стартувала акція збору підписів проти намірів скасувати звання «Герой України» Степану Бандері і Роману Шухевичу. Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови ЛОО "Західно-український центр історичних досліджень" Святослав Стець.

 

В акції візьмуть участь понад 100 активістів, серед яких студенти, члени громадських організацій. Збиратимуть підписи у вищих навальних закладах міста, а також біля церков, торгових центрів, на вулицях та площах Львова.

 

За словами представника ГО "Спадщина" Тараса Миська, наразі у центрі міста буде 5 точок, де волонтери збиратимуть підписи. «Ми плануємо зібрати близько 100 тисяч підписів у Львові, можливо, поширимо акцію і на всю Західну Україну та й взагалі, – на всюкраїну. Акцію ми проводитимемо доти, доки не зберемо необхідну кількість підписів, щоб Бандері та Шухавичу залишили звання Героїв», – зазначив він.

 

Також Тарас Миська додав, що влада сама провокує проведення таких акцій, і як наслідок  відволікається від проблем, які потрібно вирішувати в Україні нагально, а саме від економічної та політичної ситуації.

 

Також організатори акції зазначили, що якщо все таки в Шухевича і Бандери заберуть звання Героїв, то може бути й таке, що студенти вийдуть страйкувати.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ