Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Створення безпекового середовища для дітей – одне з пріоритетних завдань Нацполіції

«Правосуддя, дружнє до дитини» – саме під таким гаслом формується діяльність поліцейського відомства.

Захист дітей, дотримання їх прав та забезпечення інтересів, зокрема через впровадження європейських норм та стандартів, є одним із пріоритетів у діяльності Національної поліції України.

Завдяки тісній співпраці з міжнародними партерами Нацполіція реалізовує низку проєктів, які націлені на  створення безпекового середовища для дітей, захист їх прав і законних інтересів. 

Так, запровадження проєкту «Вихователь безпеки» передбачає  в закладах освіти відповідальну особу територіальної громади, до повноважень якої будуть акумульовані функції безпеки учнів  під час навчального процесу.

Окрім того, за ініціативи поліцейських запроваджено нові методики та інновації у роботі з учнівською та батьківською громадою, адміністраціями закладів освіти та об’єднаних територіальних громад щодо вдосконалення партнерства з питань безпеки та захисту прав дітей. 

У вересні цього року Нацполіція запровадила систему сповіщення про розшук зниклих дітей «Amber Alert» серед користувачів соціальної мережі «Facebook».  Це дозволило оперативно поширювати інформаційні повідомлення із стислою інформацією та описом зниклої дитини серед громадськості. 

Протягом 2021 року органи поліції зареєстрували 14609 зниклих дітей, 14594 дитини розшукано. 

Також у поліції впроваджений проєкт «Зелена кімната». Проєкт передбачає окрему методику роботи слідчих та ювенальних поліцейських з дітьми, які стали учасниками правопорушення. Зокрема методика дозволяє процес опитування дитини зробити менш травмуючим.

Нагадаємо, інформаційна  #EUкраїна стартувала у цьому році і проходить з ініціативи Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, за підтримки European Union in Ukraine  та проєкту Association4U.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ