Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд Краматорська звільнив жителя Костянтинівки, який був у лавах "днр"

Краматорський міський суд Донецької області звільнив від кримінальної відповідальності 19-річного жителя Костянтинівки, який зізнався у співпраці з терористами, - УНІАН.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області, встановлено, що 19-річний хлопець у травні 2014 року, коли Костянтинівка тимчасово перебувала під контролем бойовиків, вступив до лав терористичної організації "ДНР". Працюючи на терористів, він з початку травня по кінець червня 2014 року здійснював охорону блокпосту, розташованого у Костянтинівці.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу ("створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань").

У ході досудового розслідування правопорушник добровільно повідомив правоохоронців про свою терористичну діяльність, сприяв розкриттю злочинів, вчинених іншими учасниками терористичної організації "ДНР", і звернувся до прокурора із заявою про звільнення його від кримінальної відповідальності за вчинений злочин.

Враховуючи той факт, що хлопець здався правоохоронцям та у повному обсязі визнав свою вину у скоєнні інкримінованого правопорушення, ухвалою Краматорського міського суду його звільнено від кримінальної відповідальності за ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу.

Згідно із законодавством України, особи, які добровільно повідомили правоохоронців про терористичну діяльність та сприяли розкриттю злочинів, вчинених терористами, звільняються від кримінальної відповідальності.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ