Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд не визнав закинуту будівлю на вул. Б. Хмельницького безгосподарною

Приміщення на вул. Б. Хмельницького, 249 (корпус 26) перебуває у приватній власності. З 2003 року тривали судові спори між декількома власниками за це приміщення, його перепродували декілька разів. Через те, що об'єкт більше 15 років був безгосподарним, місто подало позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу та витребування його з чужого незаконного володіння, й хотіло передати для потреб церкви. Однак суд відмовив у цьому. Зараз приміщення є у власності ТзОВ «Росава ЛТ», повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Як повідомили в юридичному департаменті ЛМР, з 1998 року нежитлове приміщення в будинку громадського призначення (1 поверх) на вул. Б. Хмельницького, 249 (корпус 26), загальною площею 254 кв.м., перебувало у власності ВАТ «Львівський ДБК № 2». 1999 року ВАТ «Львівський ДБК № 2» продало приміщення АСТ «Львів-Терен». 2003 року АСТ «Львів-Терен» продало приміщення ТзОВ «Росава ЛТ», при цьому, того ж року ВАТ «Львівський ДБК № 2» продало це приміщення ПП «Фірма «Піраміда-Авто».

Відтак, 2009 року рішенням Третейського суду Українського національного комітету Міжнародної торгової палати, право власності на це приміщення визнано за ПП «Фірма «Піраміда-Авто». Однак наступного року Господарський суд Львівської області встановив, що ВАТ «Львівський ДБК № 2» продав і передав ПП «Фірма «Піраміда-Авто» майно, яке не належало йому на праві власності, та яким товариство не вправі було розпоряджатись (товариство передало незавершений будівництвом будинок громадського призначення, а не приміщення площею в незавершеному будівництві будинку громадського призначення). Також 2009 року ПП «Фірма «Піраміда-Авто» продало цей будинок ПП «Центр соціальної реабілітації молоді».

Відтак, 2009 року мерія прийняла ухвалу надати цей об'єкт Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ у безоплатне користування на умовах позички на 25 років для забезпечення діяльності Курії при умові завершення будівництва. Мерія подала позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього об`єкту та витребування його з чужого незаконного володіння. Адже цей спірний об'єкт з початку будівництва і до 2009 року (тобто, більше 15-ти років) залишався безгосподарним. Однак в цих позивних вимогах рішенням Господарського суду мерії було відмовлено.

2015 року ПП «Центр соціальної реабілітації молоді» продав цей об'єкт ТзОВ «Кристал-Медіа».

Натомість, 27 січня 2020 року Західний апеляційний Господарський суд визнав недійсним договір купівлі-продажу між ВАТ «Львівський ДБК № 2» та ПП «Фірма «Піраміда-Авто». Право власності на це приміщення (нежитлове приміщення 1-го поверху, загальною площею 254 кв.м. громадського незавершеного будівництвом будинку) визнано за ТзОВ «Росава ЛТ». Відтак, об'єкт витребувано з чужого незаконного володіння ТзОВ «Кристал-Медіа» та користь ТзОВ «Росава ЛТ».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ