Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у підкупі кандидата в президенти

Печерський районний суд Києва 8 березня обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у спробі підкупу кандидата в президенти України Юрія Тимошенка. Про це повідомляє "РадіоСвобода".

До Тараса Костанчука та Олександра Іщенка застосовані тотожні запобіжні заходи – арешт із правом застави 4 мільйони гривень. Про це повідомила речниця генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган, пише РадіоСвобода.

Генпрокурор Юрій Луценко 7 березня назвав прізвища затриманих осіб, що намагалися вручити кандидатові в президенти Юрію Тимошенку 5 мільйонів гривень, щоб той знявся з передвиборчих перегонів.

"Встановлено, що Констанчук Т. та Іщенко О. запропонували народному депутату України і кандидату в президенти Юрію Тимошенку зняти свою кандидатуру з президентських виборів 2019 року за винагороду за фінансову винагороду у вигляді доларів, яка мала скласти в еквіваленті 5 мільйонів гривень, що дорівнює подвійному еквіваленту застави кандидата в президенти", – сказав Луценко.

Луценко продемонстрував слайди з перепискою щодо підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка через його помічника на ім’я Роман із затриманими.

Затриманий голова "Партії захисників України" Тарас Костанчук назвав у Facebook події 6 березня "спланованою провокацією".

Луценко заявив, що в переписці фігурує також персонаж на ім’я "Валєри БЮТ".

"Це номер телефону народного депутата Валерія Дубіля, який очевидно, являється, замовником, шантажу та підкупу кандидата в президенти", – заявив Луценко.

Поки сам депутат не коментував заяву прокурора на свою адресу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ