Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд у Джорджії відмовився зняти обвинувачення з Трампа

Трамп – перший в історії президент США, якому були пред'явлені кримінальні обвинувачення
фото Укрінформ

Суддя американського штату Джорджія відхилив прохання колишнього президента США Дональда Трампа зняти з нього звинувачення у справі про втручання у вибори штату 2020 року.

Про це повідомляє Укрінформ.

Суддя Верховного суду округу Фултон Скотт Макафі встановив, що в обвинувальному акті стверджується, що заяви Трампа та 14 інших обвинувачених у справі були зроблені "для сприяння злочинній діяльності" та не захищені першою поправкою до конституції США.

Адвокат Трампа заявив, що обвинувачені у справі, зокрема, й колишній президент, не погоджуються з висновком судді Макафі та оскаржуватимуть рішення.

Як зазначається, звинувачення в штаті Джорджія зосереджені на спробах Трампа зібрати альтернативний список виборців, які пообіцяли голосувати за нього, попри перемогу Байдена у штаті, а також на телефонному дзвінку експрезидента у січні 2021 року, який закликав вищого посадовця штату "знайти" достатньо голосів, щоб скасувати його незначну поразку.

Нагадаємо, Трамп – перший в історії президент США, якому були пред'явлені кримінальні обвинувачення. Справа стосується таємних грошових виплат порнозірці Стормі Деніелс за її мовчання під час виборчої кампанії 2016 року. Викуп порнозірці у сумі 130 тис. доларів був зроблений з коштів виборчої кампанії без зазначення у податкових документах через колишнього адвоката Майкла Коена.

Компанія Трампа компенсувала Коену цю суму, позначивши її як судові витрати, та не розкрила їх у звітах про витрати на виборчу кампанію, що стало приводом для обвинувачень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ