Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд у справі "скіфського золота" триватиме не менше як рік - Джапарова

Найближче засідання окружного суду Амстердама у справі "скіфського золота" може бути призначене не раніше другої половини 2017 року. Про це повідомила у Фейсбуці перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"По даті наступного судового засідання поки важко щось казати. Втім, процес апеляції ще передбачатиме досить тривалий час бюрократичного (письмового) обміну позицій, обгрунтувань сторін тощо. Тож, розраховувати на призначення дати засідання апеляційного суду можна хіба що на другу половину 2017 року та, відповідно, біля року (від сьогодні) до оголошення рішення", - написала Джапарова.

Вона повідомила, що кримські музеї мають оскаржити рішення окружного суду Амстердама до 16 травня 2017 року, "тобто подати документ із викладенням аргументів щодо своєї незгоди, після чого Україна матиме до 6 тижнів на подачу своєї позиції".

Заступник міністра інформполітики нагадала, що вчора ввечері голландські адвокати України отримали звістку на підтвердження наміру кримських музеїв оскаржити рішення суду від 14.12.2016. Згідно з рішенням суду, артефакти чотирьох кримських музеїв визнавались власністю держави Україна та мали бути повернуті до Києва. На час судового процесу всі артефакти зберігатимуться в музеї Алларда Пірсона.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ