Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд в Петербурзі зареєстрував позов про заборону Facebook в Росії

Санкт-Петербурзький міський суд зареєстрував позовну заяву про заборону соціальної мережі Facebook в Росії, розповіла РІА Новини прес-секретар суду Дар'я Лебедєва.

"Протягом п'яти днів, як того вимагає закон, воно буде розглянуто і буде прийняте рішення про його прийняття або неприйняття до виробництва", - пояснила Лебедєва.

Текст позову виклав на своїй сторінці в соцмережі ВК його автор - громадський активіст Тимур Булатов.

Булатов вимагає "негайного закриття діяльності facebook.com або законного примусу до дотримання законів Росії керівництвом facebook.com". Автор наводить ряд причин необхідності заборони Facebook, це порушення закону про захист персональних даних росіян, поширення "аморальних і антисімейних ідеологій" і так далі.

"Соціальна мережа facebook.com носить явну загрозу національній безпеці, і за російськими законами повинна бути блокована для всіх користувачів в Росії", - упевнений Булатов.

З 1 вересня 2015 року набули поправки в закон "Про захист персональних даних", які зобов'язують зберігати персональні дані росіян на території країни. Пізніше глава Роскомнадзору Олександр Жаров заявив, що відомство не отримувало від Facebook прямої відмови слідувати новим положенням закону.

Ria.ru

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ