Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд відпустив міністра Омеляна на поруки

Суд відмовився встановлювати заставу в 5 мільйонів гривень для підозрюваного в незаконному збагаченні міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Його відпустили на поруки депутата та міністра. Про це повідомляє кореспондентка Громадського з зали Солом’янського районного суду Києва.

Клопотання про взяття на поруки Омеляна подали до суду міністр молоді та спорту Ігор Жданов та депутат від «Народного фронту» Федір Бондюженко.

Суд зобов’язав міністра повідомляти слідчих про зміну місця проживання та роботи. Також він має прибувати до слідчого органу — Національного антикорупційного бюро — за першою вимогою. Рішення суду не підлягає оскарженню.

«Після завершення цього ганебного судового розгляду я залишаю за собою право звернутися з зустрічним позовом для притягнення до відповідальності тих, хто чинить сьогоднішнє беззаконня», — заявив після засідання суду Омелян.

Він сказав, що вилучення паспортів створить серйозні перешкоди його роботі як міністра. Однак прокурори заявили, що не мають на меті перешкоджати виконанню посадових обов'язків Омеляна.

За словами Омеляна, над його справою та зібранням доказів у справі працювали 14 детективів НАБУ.

На суді прокурори просили заставу в 5 мільйонів гривень.

Вранці 13 вересня міністру інфраструктури України Омеляну вручили підозру. За інформацією слідства, Омелян за час перебування на державній службі (з січня 2000 року до 26 квітня 2018 року) отримав 2,17 мільйони гривень офіційного доходу, тоді як його витрати лише за 7 років склали щонайменше 3,45 мільйони.

Також, за даними слідства, міністр вніс неправдиву інформацію до декларації щодо вартості його авто Volvo S80 2007 року випуску, придбаного в 2016 році.

Омеляну інкримінують виключно дії, вчинені у період із квітня 2015 року по теперішній час.

Сам Омелян зазначив, що справу «за дивним збігом  обставин відкрили одразу після мого візиту під суд над Мартиненком».

Пізніше Володимир Омелян заявив, що вимагатиме притягнення до відповідальності сторони обвинувачення — а саме слідчих Національного антикорупційного бюро.

Міністр назвав справу щодо нього сфабрикованою, і сказав, що підозра не містить жодного складу злочину. НАБУ заявило, що міністр Омелян приховував викриті порушення.

Зазначимо, що НАЗК в 2015 році перевіряло декларацію Омеляна та заявило, що порушень не виявлено.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ