Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд вирішив тримати Корбана під вартою

Суд змінив запобіжний захід лідеру "Укропа" Геннадію Корбану на взяття під варту строком на 60 днів до 25 лютого 2016 року. Таке рішення оголосив суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус.

Так суддя виніс рішення про "тримання Корбана під вартою в Київському слідчому ізоляторі Державної пенітенціарної служби м. Києва по 25.02.16 включно".

Рішення зачитувалось під викрики прихильників Корбана.

У свою чергу сам Корбан заявив, що адвокати подаватимуть апеляційну скаргу.

"Я прошу зберігати порядок, тому що зараз це може призвести до жертв. Я не хочу, щоб через мене хтось постраждав", - сказав Корбан. Перед зачитуванням ухвали у приміщенні суду посилили охорону.

Водночас державний захисник Корбана Аліна Самарець зазначила, що поки невідомо, де саме його будуть утримувати під вартою.

З клопотанням про взяття під варту до суду звернулася прокуратура. У суду було 72 години на те, щоб розглянути клопотання прокуратури. 

Протягом засідання адвокати кілька разів заявляли про відвід судді, також вони заявляли про відвід прокурора. Крім того, адвокати вимагали проведення судово-медичної експертизи. А вночі і вранці Корбан двічі відмовився від своїх захисників. Нова адвокат просила про три години на ознайомлення зі справою.

Раніше Корбан перебував під домашнім арештом.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ