Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд залишив Медведчука під домашнім арештом, Генпрокуратура обіцяє оскаржити

Печерський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука, якого підозрюють в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Про це інформує УНН.

“У задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо Медведчука відмовити. Застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту заборонивши йому залишати місце проживання цілодобово. Строк тримання під домашнім арештом до 7 грудня”, - сказала суддя.

Раніше Медведчук заявляв, що його рахунки заблоковані, тому він не зможе заплатити заставу в 1 млрд грн.

Нагадаємо, що 11 жовтня правоохоронці вручили клопотання про арешт з альтернативою внесення застави в 1 млрд грн Віктору Медведчуку.

Офіс Генпрокурора відразу негативно відреагував на таке рішення і пообіцяв його оскаржити. Зокрема у пресслужбі ОГП заявили:

"На думку прокурорів, за даних обставин такий запобіжний захід є недостатнім і не забезпечить належної поведінки особи. У зв’язку з цим прокурори будуть оскаржувати його в апеляційному порядку та наполягатимуть на триманні під вартою з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень.

Прокурори доводитимуть, що такий запобіжний захід необхідний, зважаючи на існуючі ризики щодо можливого переховування підозрюваного, а також його зв’язки з представниками РФ та терористичних організацій. Наразі у кримінальному проваджені не встановлені всі особи співучасників та не допитано всіх свідків, а частина з них не надає достовірних та повних показань через побоювання впливу на них підозрюваного і його спільників. Окрім того, не врахована тяжкість інкримінованих діянь і наявність у народного депутата підозри у вчиненні особливо тяжкого злочину у іншому кримінальному провадженні".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ