Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Супрун очікує на ухвалення Радою медичної реформи до літа

Міністерство охорони здоров'я передасть до парламенту законопроекти, необхідні для старту медичної реформи, наступного тижня й очікує на їхнє ухвалення до кінця травня. Про це на брифінгу розповіла в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомив кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, щоб ці законопроекти, які сьогодні схвалив Кабінет міністрів, були подані якнайшвидше до Верховної Ради. Ми передбачаємо, що вони вже на наступному тижні будуть подані, й передбачаємо, що вони будуть вже подані на голосування в першому читанні. До кінця цієї сесії, ми б навіть хотіли до кінця місяця травня, ми повинні мати ті закони ухваленими", - зазначила Супрун.

За її словами, якщо цих термінів буде дотримано, то змінити систему фінансування первинної ланки вдасться вже з 1 липня.

Крім того, зазначила Супрун, це дозволить закласти відповідні кошти у держбюджет на 2018 рік й повністю запустити нову систему фінансування медицини у 2019 році.

"Якщо ми не зможемо до кінця цієї сесії, до літа проголосувати за ці закони, то ми муситимемо чекати до осені, тобто уже 2017 рік пропав. Тоді ми зможемо лише говорити про 2018 рік, проте бюджет ми пишемо влітку і чи попадемо в бюджет 2018 року, не знаю. І лише у 2018 році ми можемо розпочати зміни на первинній ланці, а в 2019 році - це вже вибори до Верховної Ради і президентські. Дуже важко робити реформу під час виборчої компанії", - підкреслила Супрун.

Читайте також: Супрун представила п'ять принципових змін в системі охорони здоров'я

У цьому зв'язку вона зауважила, що тоді доведеться відкласти медичну реформу до 2020 - 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні уряд на засіданні схвалив пакет законопроектів, необхідних для проведення реформи системи охорони здоров'я.

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ