Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Супрун розповіла, як ультрафіолет впливає на зір

Споглядання процесу зварювання для звичайного перехожого не може серйозно пошкодити зір чи призвести до його втрати.

Про це розповіла на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає Укрінформ.

"В інтерв’ю з Yanina Sokolova відповіла на багато запитань громадян, зокрема — чи можна безпечно дивитися на “зварку”. Мається на увазі процес зварювання — технологія, коли спеціаліст за допомогою інструментів сплавлює метали, і від цього утворюються специфічні іскри. Страх про те, що навіть миттєвий погляд на них може серйозно пошкодити зір чи навіть призвести до його втрати — перебільшений. Тому ми цей міф зруйнували", - йдеться у дописі.

Супрун пояснила, що пошкодження зору дуже малоймовірне, якщо ви на вулиці помітили, що десь працює зварювальник.

"Але це стосується суто перехожих на вулиці, і в жодному разі не спеціалістів, які працюють зі зварюванням. Іскри від зварювання містять ультрафіолетове випромінювання, яке може призвести до опіків ока. Симптоми — біль в очах, почервоніння, чутливість до яскравого світла, головний біль", - розтлумачила автор допису.

За словами Супрун, чим довше ви піддаєтеся впливу ультрафіолетових променів, тим сильнішими будуть симптоми. Зазвичай за день-два все має нормалізуватися.

"Але про подальший перебіг недуги та лікування може робити висновки лише лікар, тому за потреби обов’язково до нього зверніться!" - застерегла вона. І додала: оскільки все залежить від процесу зварювання, зварювального струму та інших умов навколишнього середовища, немає чітких нормативів про те, з якої відстані дивитися на нього безпечно, а з якої - ні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ