Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Світоліна може очолити рейтинг WTA уже наступного тижня

У разі перемоги Еліни Світоліної в Australian Open, українка очолить рейтинг WTA та вперше в кар'єрі стане першою ракеткою світу.

У випадку тріумфу одеситки на австралійських кортах вона матиме в своєму активі 6510 очок і результати інших теніститок не матимуть жодного значення.

Проте конкуренція в українки просто феноменальна. Після поразки Симони Халеп від Серени Вільямс одразу чотири тенісистки мають шанси очолити світовий рейтинг. Наомі Осака, Кароліна Плішкова та Петра Квітова все ще продовжують боротьбу.

Хоча слід зазначити, що у разі поразки Еліни в 1/4 фіналу, наша співвітчизниця може опинитися навіть на 8-й сходинці. Наразі Світоліна 6-та, але у разі невиходу до півфіналу, українку можуть посунути Серена Вільямс і Кароліна Плішкова.

У випадку перемоги в 1/4 фіналу Еліна обійде Ангеліку Кербер, яка припинила виступи в Австралії на стадії 1/8.

Тобто, якщо Світоліна проб'ється до півфіналу то, як мінімум, гарантує собі шосту сходинку оновленого рейтингу, а в разі перемоги Серени Вільямс над Кароліною Плішковою - п'яту.

Потрапляння до фіналу також може вивести першу ракетку України на Олімп світового тенісу.

Тому, головною конкуренткою Еліни стане Петра Квітова. Якщо чешка не дійде до фіналу то участь у вирішальному матчі турніру дозволить одеситці очолити рейтинг WTA. А якщо у фіналі зійдуться Світоліна та Квітова, то нашу тенісистку влаштує лише перемога.

Чемпіон

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ