Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Світовий Конґрес Українців закликає ЄС посилити санкції проти Росії

Світовий Конґрес Українців закликає провідників ЄС посилити санкції проти Російської Федерації і утриматися від політики її умиротворення.

У листі від 19 жовтня 2016 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій закликав провідників ЄС підтримати і посилити санкції проти Російської Федерації та утриматися від будь-якої політики її умиротворення під час дискусій щодо майбутніх відносин держав, членів ЄС, з Російською Федерацією.

Напередодні дебатів про відносини ЄС з Російською Федерацією в Брюсселі, Бельгія, Президент СКУ наголосив, що російська агресія не стосується лише України. Російська Федерація грубо порушила найважливіші міжнародні угоди, у тому числі Хартію ООН, Будапештський меморандум про гарантії безпеки та Мінські домовленості, відкрито проігнорувавши принципи фундаментальних демократичних цінностей і основних людських прав, а також своєю військовою агресією в мирний час заявила про наміри у досягненні своїх імперських амбіцій, які явно загрожують стабільності, миру і безпеці в Європі та за її межами.

Евген Чолій привернув увагу до тривожної недавньої дихотомії щодо сприйняття Російської Федерації, у результаті чого деякі міжнародні інституції вважають, що Російська Федерація фактично сповідує демократичні цінності і відіграє значну роль у вирішенні глобальних проблем, підхід до чого нагадує політику умиротворення, яка призвела до Другої світової війни.

“Європейський Союз мусить дати чіткий сигнал Російській Федерації, що європейське співтовариство ніколи не піде на компроміс та не буде толерувати жодних порушень незалежності і територіальної цілісності будь-якої країни, у тому числі й України, і цей сигнал мусить супроводжуватись більш жорсткими економічними санкціями до того часу, поки Російська Федерація повністю не виконає Мінські домовленості, не поверне Автономну Республіку Крим та м. Севастополь під український контроль, не виведе свої війська зі Східної України, а також не вирішить всі питання, які продовжують бути наслідками кричущих порушень норм міжнародного права і зобов'язань,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ