Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Здоров'я

"Свобода" взялася за медицину

17 грудня у Львові відбулася нарада з питань охорони здоров'я за участі медичних працівників-членів ВО "Свобода", а також депутатів-свободівців обласних та районних рад, які працюють в депутатських медичних комісіях. У нараді взяли участь голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок та голова Львівської обласної ради Олег Панькевич.Повідомила прес-служба ЛОО ВО "Свобода".

Як зазначив у вступному слові на нараді Олег Тягнибок, тема охорони здоров'я в Україні нині є чи не найважливішою.

- Якщо поглянути на результати соціологічні досліджень, то бачимо, що суспільство передусім стурбоване проблемами корупції, безробіття та медицини, - зазначив він. – Саме тому перша нарада за участі депутатів і фахівців, яку ми проводимо, стосується галузі охорони здоров'я. Мета цієї наради – скоординувати зусилля і сформувати робочу групу, яка би вдосконалила медичний розділ "Програми захисту українців" ВО "Свобода".

За словами голови Київської обласної організації ВО "Свобода", лікаря Святослава Ханенка, охорона здоров'я українців – це пріоритетне питання національної безпеки України.

- В українському суспільстві має формуватися культ здоров'я, - зазначив він. - Українська система охорони здоров'я стане ефективною тільки за умови її трансформації на економічно-правових засадах і найширшому впровадженні інформаційних технологій. Професія лікаря має стати найпрестижнішою професією в Україні. Український лікар за своїми легальними доходами має і зобов'язаний стати представником середнього класу.

Упродовж кількох годин тривала дискусія, в якій своїми думками щодо реформування системи охорони здоров'я поділилися головні лікарі медичних закладів, медики з багатолітньою практикою, науковці та депутати. Зокрема, виступила головний лікар Комунального міського клінічного пологового будинку № 1 у Львові, заслужений лікар України Людмила Шекета, лікар-психотерапевт з Тернополя Наталя Турецька, акушер-гінеколог, кандидат медичних наук з Івано-Франківська Сергій Степанко, нейрохірург Хмельницької обласної лікарні Борис Ткач та багато інших.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ