Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Священик РПЦ закликав Росію війною знищити Україну

Священик Російської Православної Церкви Всеволод Чаплін опублікував на своїй сторінці у соцмережі черговий пост у стилі роспропаганди. Так він навів слова радника президента Росії Сергія Глазьєва, який назвав стратегічною помилкою відмову від звільнення всієї історичної «Новоросії». Мова йде про захоплення українських територій у 2014 році. Новину передає «Преса України».

«Ми повинні були звільнити весь Південний Схід. Чому не звільнили? Я думаю, це результат західної провокації. Західні лідери дали зрозуміти нашому керівництву, що вони визнають Крим російським. Але якщо буде Російська весна тривати далі, і інші регіони будуть приєднуватися до Росії, буде світова війна. Це був блеф», - заявляв Глазьєв.

За словами Чапліна, війна заради миру це хороша практика і він не розуміє, чому є люди, які проти неї. Зокрема, ті, які бояться дій Заходу. Він також нагадав про рішення імператора Миколи II вступити в Першу світову війну.

«До сих пір бояться конфлікту з Заходом? Він може блефувати скільки завгодно - але навіть якщо зважитися на велику війну, ми отримуємо вічне життя, а вони пекло. Що втрачати? Треба, нарешті, згадати найкраще діяння Імператора Миколи Олександровича - вступ в Першу світову війну. Воно показує: честь і захист ближніх - набагато важливіше земного життя. Зворотній логіка дурна і жахлива. Сьогодні цю логіку потрібно зовсім відкинути», - заявив він.

Як повідомлялось раніше, пропагандист Кремля Всеволод Чаплін заявляв, що цар Микола ІІ врятував Сербію від знищення, а тепер Росія "рятує" українців.

РІСУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ