Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сили оборони продовжують контрнаступ на двох напрямках: ситуація на фронті

Війська РФ зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби відбулось 39 бойових зіткнень. Сили оборони України продовжують контрнаступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Сьогодні вночі РФ завдала чергового удару зенітними керованими ракетами по Україні. Інформація щодо наслідків цієї атаки наразі уточнюється.

"Протягом минулої доби Росія завдала удару двома іранськими БпЛА типу Shahed, двома крилатими ракетами Х-22 та двома зенітними керованими ракетами по Україні. В результаті бойової роботи ППО України знищено два ударних БпЛА", — йдеться у повідомленні.

Крім того, росіяни завдали 40 авіаударів та здійснили 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на фронті

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність. Протягом доби росіяни завдали авіаударів в районах Волфиного Сумської області та Устинівки Харківської області. З мінометів та артилерії обстріляли понад 20 населених пунктів, зокрема це Карповичі, Залізний Міст Чернігівської області; Бояро-Лежачі, Білокопитове і Прогрес Сумської області та Сотницький Козачок, Козача Лопань, Ветеринарне і Красне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку українські військові тримають оборону. Протягом минулої доби росіяни безуспішно наступали південніше Новоселівського Луганської області. В тому ж районі завдали авіаудару. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Красне Перше, Колодязне, Западне, Новомлинськ, Кислівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби війська РФ безуспішно наступали східніше Веселого Донецької області. Завдали авіаударів в районах Невського і Білогорівки Луганської області та Спірного, Веселого, Івано-Дар’ївки, Федорівки і Роздолівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне і Роздолівка — Донецької.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили усі атаки в районі південно-західніше Андріївки Донецької області. Росіяни завдали авіаційних ударів біля Костянтинівки та Диліївки Донецької області. Від артобстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Маркове, Хромове, Диліївка, Васюківка та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ вели безуспішні наступальні дії в районі Первомайського та завдали авіаційного удару біля Нью-Йорка Донецької області. Водночас росіяни з артилерії обстріляли понад 15 населених пунктів, зокрема це Невельське, Первомайське, Степове, Сєверне та Авдіївка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки. Там же росіяни завдали авіаційного удару. Обстріляли понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Мар’їнка, Катеринівка та Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку війська РФ вели безуспішні наступи в районі Новомихайлівки та завдали авіаудару в районі Благодатного, Макарівки та Рівнополя Донецької області. Обстріляли населені пункти Велика Новосілка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива і Благодатне.

На Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування Сил оборони. Росіяни завдали авіаудару в районі Микільського Херсонської області. З артилерійї обстріляли понад 25 населених пунктів, серед них Левадне, Новодарівка, Гуляйполе Запорізької області; Іванівка, Куцуруб Миколаївської області; Дніпровське, Золота балка, Молодіжне, Ромашкове, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях військ РФ, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу військ РФ. Також, українські військові протягом доби знищили 7 розвідувальних дронів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 2 склади боєприпасів, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 4 райони зосередження особового складу, 4 станції РЕБ, 2 засоби протиповітряної оборони та ще 3 важливі об’єкти окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ