Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Волинь

Символіка дивізії "Галичина" не є нацистською, - рішення суду

Шостий апеляційний адміністративний суд у Києві постановив, що символіка дивізії "Галичина" не є нацистською.

Про це інформує gazeta.ua.

"Галицького Лева вдалося захистити від браконьєрів. Історія починалася як нехитра провокація агентів "русского міра". 2017 року журналіст Страна.UA - Новости Украины звертається до Інституту нацпам'яті за роз'ясненням: чи підпадає символіка дивізії Ваффен-СС "Галичина" під заборону згідно з вимогами Закону 317. Тодішній голова УІНП Володимир Вятрович відповів, що згідно з пунктом 5 частини 1-ї згаданого Закону, де наведено перелік того, що саме вважається нацистською символікою, немає символіки "Галичини", тож вона не є нацистською і забороненою в Україні.

Далі вже занепокоєна громадянка звернулася до окружного адмінсуду Києва з вимогою заборонити Інституту робити подібні висновки щодо символіки Дивізії. Позов тоді частково задовольнила колегія у складі трьох суддів.

Сьогоднішня постанова апеляційної інстанції відновила справедливість. Український інститут національної пам'яті і надалі має всі підстави стверджувати, що символіка дивізії не належить до нацистської", - повідомив у Facebook адвокат В'ячеслав Якубенко.

Постанова набула чинності 23 вересня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ