Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синод єпископів УГКЦ проголосив 24 лютого Днем молитви і посту за Україну

У другі роковини повномасштабного вторгнення єпископи Української греко-католицької церкви закликають вірних до посиленої молитви і посту за справедливий мир.

Про це у своєму зверненні у 105-й тиждень війни повідомив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

За словами Предстоятеля УГКЦ, Синод єпископів проголосив день другої річниці повномасштабної війни днем молитви і посту за припинення війни, за перемогу добра над злом і справедливий мир. Таке посилене моління в УГКЦ провадять вже десять років, згадуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні та початку війни у 2014 році.

«Я сьогодні хочу запросити усіх справді провести цей день в молитві і пості. Цього дня, вже відповідно до певної традиції, яка утвердилася в нашій духовній практиці за останніх 10 років, ми запрошуємо всіх вірних нашої Церкви, всіх людей доброї волі до молитовного спільного стояння перед Божим обличчям», – підкреслив Блаженніший Святослав.

Долучитися до молитви вірні УГКЦ можуть у будь-якому куточку світу. Для всіх, хто хоче молитися спільно, «Живе Телебачення» о 9 годині ранку розпочне молитовний марафон, що триватиме 12 годин.

«Прошу вас, долучайтеся – де б ви не жили», – підкреслив Глава УГКЦ. «Станьмо разом, спільно, як єдиний Божий люд перед Божим обличчям, і молімся, щоб припинити панування зла на теренах нашої Батьківщини. Нехай більше не гинуть наші діти, нехай більше не палають наші міста і села. Нехай більше ця війна не калічить душу, тіло і долю майбутніх поколінь українців».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ