Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синод Константинопольського Патріархату вирішуватиме українське питання вже у травні

Буквально через кілька тижнів, у травні цього року, відбудеться Синод Константинопольського Патріархату, де скоріш за все розглядатиметься українське церковне питання. Про це у коментарі «Обозревателю» заявив Президент Української асоціації релігійної свободи, народний депутат Віктор Єленський.

«Коли Московський Патріархат не хоче вирішувати проблему мільйонів українців, тримає їх за огорожею, Вселенський Патріарх втручається в цю ситуацію, і надає автокефалію одній частині. Це питання повинно бути вирішене найближчим часом на Синоді Константинопольського Патріархату, який відбудеться у травні», - заявив він.

Віктор Єленський висловив сподівання, що рішення приймуть на користь української автокефалфії.

«Я хочу в це вірити. Будемо вірити в те, що казав президент, і в те, що казали його переговорники», - заявив народний депутат.

Як вже інформувала РІСУ, вчора, 17 квітня, Петро Порошенко повідомив, що передав від свого імені звернення Вселенському Патріарху щодо автокефалії Української Церкви і надіється, що на найближчому Синоді Константинополь прийме позитивне рішення з цього питання.

«Вірю, це рішення буде прийнято до 1030-річниці святкування Хрещення Русі-України», - заявив Президент.

РІСУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ