Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сирена на Львівщині, стипендії для студентів, реставрація найдавнішої церкви: ключове за добу

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький розповів про ключові події з життя Львівщини за минулу добу.

Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області – 28 квітня о 04:20. Була загроза повітряно-ракетного удару зі сторони Каспійського моря. На Львівщині усе спокійно, однак є загиблі та великі руйнування в Умані й Дніпрі. Вічна пам'ять людям, які невинно загинули. Співчуття рідним. Вдячність нашим силам ППО та усім причетним до ліквідації наслідків ракетної атаки.

Трьох воїнів із Червоноградського району – Юрія Ліпкевича, Василя Осінчука та Володимира Вавричука – посмертно нагородили Орденами «За мужність» III ступеня. Їх вручили родичам загиблих Героїв під час засідання сесії Лопатинської селищної ради.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА ініціював реставрацію найдавнішої дерев’яної церкви Львівщини – храму Зіслання Святого Духа у селі Потелич Львівського району. Уже відбулася виїзна нарада науково-реставраційної ради за участі реставраторів і пам’яткоохоронців.

З обласного бюджету скерували ще 1,1 млн грн на виконання Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області, в межах якої у гуртожитках та будівлях, які не використовують, облаштовують умови для проживання ВПО. Після нашої перемоги ці об'єкти будуть служити потребам громад.

36 студентів Львівщини отримуватимуть академічні стипендії Кабінету Міністрів та Президента України. Їх призначають відмінникам за вагомі досягнення у навчальній та науковій роботі.

У Золочівській громаді розробляють Соціальний паспорт та проводять оцінку потреб у соціальних послугах. Уже відбулось перше засідання робочої групи. Це роблять в межах проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб». Його реалізовує Благодійний фонд «Stabilization Support Services» за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Соціальний паспорт – це документ, який містить актуальну інформацію про ресурси та соціальні особливості громади. У ньому описані адміністративно-територіальний устрій, демографічний стан, рівень зайнятості й безробіття, інфраструктура, житлово-комунальне господарство, громадські та релігійні організації, місцеве самоврядування та бюджет, а також ризики, з якими стикаються мешканці громади.

Славська пошуково-рятувальна частина здобула перемогу на чемпіонаті України з водного туризму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ