Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сирійська армія за підтримки авіації РФ почала наступ на повстанців під Хомсом

Сирійська армія та союзники за підтримки російської авіації почали наступ на контрольовані повстанцями міста на північ від Хомса. Про це повідомили сирійське державне телебачення та Сирійський центр моніторингу дотримання прав людини, передає Reuters.

Російська авіація завдала авіаударів по околицях міста Телль-Біса і селищах Теір Малла, Дар Кабіра та Халідія, які за декілька миль на північ від Хомса, яке контролюють урядові сили.

Місто сунітів Тальбісех з околицями на північ від Хомса розташовані в анклаві опозиційних до Асада сил.

Згідно з повідомленням сирійського телебачення, наземна наступальна операція в північних околицях Хомса почалася після ударів російської авіації та підготовчого артобстрілу.

З самого початку військової операції в Сирії Росія заявляла, що завдає ударів по позиціях бойовиків Ісламської держави, проте західні ЗМІ і сирійські правозахисники звинувачувачують Москву у бомбардуваннях позицій помірної сирійської опозиції.

У Сирії з 2011 року триває громадянська війна, що ускладнилася протистоянням з Ісламською державою. Армія сирійського президента Башара Асада 8 жовтня оголосила про розгортання наступу. Росія, підтримуючи президента, офіційно проводить військову операцію в Сирії з 30 вересня, задіяні авіація і флот.

Операція РФ викликала занепокоєння цивільної авіації: перевізники стурбовані через удари російських ВПС у небі над Каспійським морем та Близьким Сходом.

hromadske.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ