Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ситник: Громадськість - єдиний союзник всередині держави

Наше завдання - якомога швидше розпочати розслідування. Але навіть якщо посадять 100, 200 чиновників, без дерегуляції та превенції стратегічного успіху у боротьбі з корупцією не буде. Про це заявив Директор Національного антикорупційного Бюро України Артем Ситник під час панельної дискусії на Міжнародній антикорупційній конференції.

Він висловив сподівання, що протягом наступних кількох тижнів буде обрано антикорупційного прокурора, і вже у грудні детективи НАБУ розпочнуть розслідування.

"На наших детективах лежить велика відповідальність. Суспільство не обдуриш гучними затриманнями - потрібні вироки в судах. Лише це зможе повернути довіру до правоохоронних органів", - заявив Директор Бюро. 

При цьому він підкреслив, що дуже розраховує на підтримку громадськості. "Це наш єдиний союзник всередині держави", - переконаний Артем Ситник.

Водночас він наголосив на проблемі фінансування капітальних видатків Бюро у наступному році: "Цього року на капітальні видатки НАБУ в держбюджеті закладено 15 млн гривень. У бюджеті на наступний рік - нуль. З таким підходом дуже складно запустити незалежний правоохоронний орган. Однак, ми в будь-якому разі розпочнемо розслідування".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ