Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ситник про розтрату "рефінансу" НБУ: поки підозрюваних немає

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що у справі про розтрату Національним банком рефінансування на 12 млрд гривень підозрюваних немає. Про це він сказав на засіданні комітету з прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин у середу.

"Доступ до документів буде здійснюватися в рамках кримінального провадження - ми розслідуємо провадження, яке пов'язане з виведенням коштів українських банків через ряд іноземних банків в офшори, в тому числі це були кошти, яка надавалися банкам для рефінансування", - сказав Ситник.

"Поки що там підозрюваних немає", - додав директор НАБУ.

Нагадаємо, 1 липня Солом'янський районний суд Києва 1 липня дозволив детективам Національного антикорупційного бюро України тимчасово отримати доступ до документів НБУ.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро підозрює Нацбанк у навмисній розтраті рефінансування на 12 млрд грн, яке в 2014-2015 роках було видано шести банкам, в тому числі і "Дельта Банку".

Слідчі НАБУ вважають, що керівництво НБУ вступило в попередню змову зі службовими особами банків, які отримували рефінансування. Це "Південкомбанк", банк "Київська Русь", Міський комерційний банк, Автокразбанк, Терра Банк, Дельта Банк.

При цьому в НАБУ побоювалися "реальної загрози зміни або знищення речей чи документів". Тому ще 16 травня суд в перший раз дозволив детективам НАБУ тимчасовий доступ - протягом місяця - до документів банків, які знаходяться в приміщенні Нацбанку на вул. Інститутській, 9.

Детективам дозволили зробити копії документів. При цьому у зв'язку з браком доказів НАБУ було відмовлено в доступі до матеріалів по рефінансуванню банків "Хрещатик" і "Фінанси і Кредит".

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ