Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ситуація на ринку зерна є критичною, – Ющенко

Президент Віктор Ющенко вважає ситуацію на ринку зерна критичною. Про це на брифінгу повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова. Передають Подробности.

"Президент України надзвичайно стурбований критичним станом справ на зерновому ринку", – сказала вона.

За словами І. Ванникової, Кабінет Міністрів не зміг забезпечити встановлення адекватних цін на зернову продукцію, у зв'язку з чим аграрії змушені продавати зерно за заниженими цінами.

Зокрема, за її словами, за останній тиждень ціна на пшеницю 3-го класу знизилася більш ніж на 100 грн за тонну, склавши 850-900 грн за тонну, за останні два тижні ціна на ячмінь знизилася на 200 грн, склавши 450-500 грн за тонну.

В. Ющенко зазначає, що Аграрний фонд у зв'язку з відсутністю необхідного фінансування не справляється з покладеною на нього функцією по стабілізації ситуації на ринку зерна.

"Дотепер не здатний виконувати свою функцію по стабілізації ринку Аграрний фонд України", – наголосила Ванникова.

Крім цього, за її словами, провальною є політика уряду на зовнішніх ринках збуту зерна: втрачаються старі ринки, а нові не освоюються.

Нагадаємо, що в 2009 році загальна площа до збирання становитиме близько 27 млн га, при цьому під ранніми зерновими – 12,9 мільйона га, в тому числі 6,8 мільйона га пшениці, 4,9 мільйона га ячменю, 0,5 мільйона га жита.

Мінагрополітики прогнозує врожай зерна в 2009 році на рівні 42-43 мільйонів тонн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ